5. klasse til finalen i landsdekkende musikk-konkurranse

Jubelen sto i taket da musikklærer Beate Fjelde Døvik rett etter påske fortalte elevene i 5. klasse at de var valgt ut som en av seks finalister i komposisjon-konkurransen Veslefrikk.

Veslefrikk er en satsning på komponering med barn i alderen 6-12 år (1.-7. trinn). Alle deltakere får lærerike tilbakemeldinger fra komponister.

Se gjerne Veslefrikks nettside; //skapia.no/aktuelt/finalistene-til-arets-u-trykk-og-veslefrikkprisen-er-klare

Der står det bl.a. følgende om komposisjonen til 5. klasse på Bjerkely skole:

Utdrag fra juryens tilbakemelding: Dette var en fantastisk fin komposisjon! Hver del er tydelig og delene er satt sammen til en helhet som gir en fin lytteopplevelse. Tittelen “Kampen” passer ypperlig til musikken, og det er lett å forstå hvordan dere har tenkt når dere satte den sammen. Delene er kontrasterende både i uttrykk, klangfarger og melodikk.

Fredag 10. mai kl. 12.30 skal det være en konsert med Kringkastingsorkesteret og vinnerne av Veslefrikk-prisen i NRK Store Studio. Konserten strømmes live på www.skapia.no. Den skal 5. klasse følge med på! Kringkastingsorkesteret skal spille et lite utdrag fra alle finalistenes komposisjoner.

Vi vet at det ikke er Bjerkely skoles bidrag som vinner, men vi er likevel stolte over å ha kommet til finalen. I tillegg til at klassen vil motta et flott diplom, får lærerne til finalistene, fra Bjerkely er det Beate, en premie; fagsamling i Oslo, med omvisning, forestilling og middag på Den Norske Opera & Ballett – og to overnattinger på hotell.

Vi gratulerer både klassen og lærer Beate!